Get Adobe Flash player

Јавно предузеће за планирање и изградњу општине Аранђеловац

jp za izgradnjuЈавно предузеће за планирање и изградњу општине Аранђеловац је почело са радом средином 1999. године, Одлуком Скупштине општине Аранђеловац, која је оснивачким актом одредила положај, статус и делатност , а Статутом дефинисала питања везана за  делокруг  радa.

Седиште предузећа је у улици Кнеза Михаила 108 у Аранђеловцу.

Циљ постојања јесте развој и унапређење обављања делатности од општег интереса, односно  убрзани развој целине града и побољшање уређења простора општине.

Делатност јавног предузећа је:

  • просторно планирање,
  • обезбеђење услова за уређивање, коришћење, унапређење и заштиту грађевинског земљишта,
  • послови одржавања, заштите, коришћења, развоја и управљања локалним и некатегорисаним путевима,
  • послови одржавања, заштите, коришћења, развоја и управљања водопривредним, комуналним и другим објектима од општег интереса,
  • послови одржавања заштите, коришћења, развоја нисконапонске мреже и јавне расвете.

Средства за финансирање послова се обезбеђују из буџета Општине која их преноси Јавном предузећу под условима и динамици утврђеној планом, програмима и прописима локалне управе.

Период постојања Јавног предузећа, упркос финансијским  тешкоћама, богат је градитељским резултатима.

Широки спектар послова које Јавно предузеће обавља захтева стручне кадрове  и ефикасну организацију пословања.  Укупно је  18 запослених, од чега 11 са високом, 2 са вишом и 5 са средњом стручном спремом.

Јавно предузеће има све већу одговорност у реализацији градитељских програма, али и обавезу промишљене, стручне пројекције и активног учешћа са свим политичким и  привредним субјектима, као и Републичким институцијама у креирању будућег развоја општине Аранђеловац.

Кнеза Михаила 108, 34300 Аранђеловац,
тел. 034/712-152, тел./факс  034/725-230, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.