Get Adobe Flash player

Рођена 21 беба, близанци у 46. години

Средствима која обезбеђује Општина Аранђеловац, за парове који не испуњавају или су искористили право на помоћ државе у процесу вантелесне оплодње, до сада је рођена 21 беба. Током 2019. године на овај начин рођено је 5 беба, а недавно је наша суграђанка у 46. години живота процесом ВТО средствима Општине родила близанце, чиме је постала најстарија особа којој је то пошло за руком.

Опширније...

Дан града Аранђеловца

Традиционалном литургијом у цркви Светог Арханђела Гаврила, ломљењем славског колача и народном светковином започело је обележавање Дана града, 26. јула.

Опширније...

Прослава Дана града

Не пропустите богат програм који смо припремили за Вас поводом Јулских свечаности и обележвања 26. јула - Дана града Аранђеловца.

У програму прославе учествоваће и Културно-уметничко друштво "Абрашевић" које ове године обележава 100 година постојања и рада. Они ће са својим гостима из Словеније имати наступ на Градском тргу 25. јула од 20 часова. У програму Свечане академије 26. јула учествоваће хор Гимназије "Милош Савковић", КУД "Абрашевић" са гостима и оперски певач Оливер Њего.

ВИДИМО СЕ!

Ради се за опстанак села

Велика акција пролећних радова настављена је у Месној заједници Мисача.

Спортски терен поред основне школe, који је био потпуно запуштен, пресвучен је новом подлогом, а приватна компанија "Ива процесна опрема" донирала је конструкцију и кошеве. Општина Аранђеловац је обезбедила да терен буде ограђен и осветљен, што ће бити завршено у наредним данима. На тај начин омогућиће се много бољи услови за децу у овом селу наше општине. Поред спортског терена, асфалт је постављен и на коловозним саобраћајницама у МЗ Мисача.

Председник општине Бојан Радовић са сарадницима обишао је радове и истакао да ће локална самоуправа наставити са великим улагањима у развој села и у наредном периоду.

Јединствено против вршњачког насиља

Центар за истраживање јавних политика у сарадњи са народним послаником Милосавом Милојевићем и представницима локалне самоуправе организовао је трибину у циљу спречавања вршњачког насиља у просторијама средње Техничке школе "Милета Николић". На јавном часу ђацима и осталим окупљенима обратио се народни посланик Милосав Милојевић, који је истакао важност заједничког решавања проблема:

Опширније...

Oбука 17. јун - сезонски радници

У оквиру пројекта  Повећање прилика за запошљавање сезонских радника”  Национална алијанса за локални економски развој- НАЛЕД и Општина Аранђеловац организују обуку послодаваца из области пољопривреде. 

Том приликом биће представљени нови законски оквири и електронски систем за пријављивање сезонских радника у пољопривреди односно портал    www.sezonskiradnici.gov.rs.

Позивају се послодавци који ангажују сезонске раднике: предузетници, представници привредних друштава и регистрована пољопривредна газдинства, да присуствују овој обуци.

 Учешће на обуци је бесплатно.

Обука ће се одржати у понедељак, 17 јуна од 11 часова у Малој сали општинске управе Аранђеловац.

 

Кока-Кола подршка младима

Град Аранђеловац је донео одлуку да подржи и активно учествује у националном пројекту ’’Кока-Кола подршка младима’’ који младима у Србији од 18 до 30 година омогућава да унапреде своје личне и професионалне вештине како би лакше дошли до посла.

Опширније...