Get Adobe Flash player
Филтер
 • НАЈБОЉИ РУКОМЕТНИ ИГРАЧ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА

  Председник општине Аранђеловац, мр Влада Гајић са својим најближим сарадницима угостио је капитена рукометне репрезентације Србије, Момира Илића и представнике рукометног Савеза. Том приликом председник Општине, нашем најбољем рукометном играчу, уручио је плакету у име општине и њених грађана.

  Момир Моша Илић, рођени Аранђеловчанин, на најлепши могући начин представља свој град. Освојено Друго место на Европском првенству велики је успех како за Србију тако и за сам Аранђеловац.

  Према речима капитена рукометне репрезентације, неописив је осећај освојити Друго место на Европском првенству, усрећити српски народ, а превасходно својим суграђанима, Аранђеловчанима, подарити овакву медаљу.

  “Ми као Србија, као нова земља, успели смо да вратимо рукомет тамо где му је место и сигуран сам да је то најбоља ствар коју смо урадили”, рекао је капитен Момир Илић.

  Оно што је за Аранђеловац значајно јесте да је  град рукомета, са много таланета. Циљ локалне самоуправе јесте  да својим  максималним капацитетима подржи развој овог спорта у још већој мери него до сада.

  “Оно што је веома значајно јесте да када једна екипа делује као тим, када нема негативних односа и негативних релација, када је све то подржано од  стране народа,  када је сваки Србин дао  бар један део себе, једноставно,  успех није могао да изостане”, рекао је председник Општине, мр  Влада Гајић.

 • ШВАЈЦАРСКИ АМБАСАДОР У ПОСЕТИ АРАНЂЕЛОВЦУ

  Швајцарски амбасадор, Ервин Ховер и представници компаније “Omya”, у чијем се власништву налази "Венчац" а.д.,  посетили су данас председника општине Аранђеловац и одржали радни састанак. Две суштинске теме, даљи развој компаније “Omya” на подручју општине Аранђеловац и избор стартешког партнера за ревитализацију комплекса Буковичке бање, биле су окосница данашњег разговора.

  Иста пословна фолозофија и потпуна сагласност  да привредна друштва и локалне самоуправе треба да буду партнери у заједничком развоју и да се само кроз развој сваког појединачног сегмента може имати потпуни развој компанија и локалне заједнице, један је од закључака до којих се дошло на састанку.

  “Пословна политика компаније “Omya” усмерена је на дугорочне циљеве. Они не долазе да би брзо отишли са једног подручја, већ долазе да развијају компанију. У том контексту се после консолидације пословања предузећа Венчац, од 2015.-е године могу очекивати  значајна улагања у технологију и технолошки развој предузећа. Да значајнијег смањења броја  запослених неће бити, али да пословне акције морају бити подређене економичности и продуктивности сваке фирме,  заједнички је став обе стране”, рекао је предсеник Гајић.

  “Представнике Швајцарске амбасаде упознали смо и са нашим плановима и могућностима за улагање, где смо их позвали да све корисне информације проследе својим потенцијалним инвеститорима, како би обезбедили што већу конкурентност и број оних који ће бити заинтересовани за улагање у Буковичку бању”, додао је Гајић.

  Амбасадор Швајцарске Ервин Ховер истакао је да Општину Аранђеловац  и њихову компанију “Omya”, која послује у преко 50 земаља широм света, повезују исти природни ресурси, а то су камен, вода и људски ресурси. Његова Екселенција исказала је задовољство што управо овај град има највећи депозит поменутих ресурса у Европи.

 • ПОСЕТА ШЕФА ЕУ ДЕЛЕГАЦИЈЕ АМБАСАДОРА ДЕЖЕРА АРАНЂЕЛОВЦУ

  Шеф делегације ЕУ у Србији Њ.Е. Венсан Дежер ће у среду 1. фебруара 2012. године посетити Аранђеловац. Заједно са др Перишом Симоновићем, државним секретаром Министарства здравља, обићи ће Здравствени Центар коме је Европска унија донирала мамографску јединицу у склопу ЕУ пројекта „Подршка увођењу Националног програма за рано откривање рака“. Потом ће са министром просвете и науке Проф. др Жарком Обрадовићем доделити возила предшколским установама и представницима девет општина у Србији у склопу ЕУ пројекта „Унапређивање предшколског васпитања и образовања у Републици Србији“. Амбасадор Дежер и министар Обрадовиц ће завршити посету дебатом о Европи са 150 ученика средњих школа у склопу ЕУ пројекта "Европски дневник" који Делегација по трећи пут спроводи уз сарадњу и подршку Министарства просвете и науке Републике Србије.

 • “ПАМЕТНА ТАБЛА” - ПОКЛОН ОШ “ВЕЉА ГЕРАСИМОВИЋ”

  Председник општине Аранђеловац, мр Влада Гајић, у петак 27. јануара, поводом прославе  школске славе „Свети Сава“, основној школи „Веља Герасимовић“ у Венчанима и њеним ђацима поклониће  „Паметну таблу“.

  „Паметна табла“ је спој компјутера, пројектора и табле која региструје потезе које предавачи или ученици наменском оловком изводе по њој. Везом преко стандардног УСБ кабла, подаци са табле се  шаљу у рачунар.
  Табла поседује огромну галерију материјала, много различитих мрежа за позадину, карте света, историјске карте, нотне линије за музичко образовање и пуно других материјала. Ова галерија се једноставним додавањем слика у .јпг формату може стално проширивати.

  Интерактивна табла ће бити  на  монтирана у петак,  како да би ђаци  већ од понедељка могли да је  користе. Овакву таблу има само мали број школа у Србији,  и велики  понос општине Аранђеловац је управо то, што ће њени ђаци добити на поклон  ту таблу.

 • ОБАВЕЗА ПРЕВОЂЕЊА ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ РАДЊЕ У АГЕНЦИЈУ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ

  Одељење за привреду и друштвене делатности обавештава све власнике/це предузетничких радњи да уколико још увек нису извршили превођење радње у регистар Агенције за привредне регистре, а које се према Закону о регистрацији привредних субјеката спроводи од 01. jануара 2006. године, да исто учине до 31. jануара с обзиром да ће Агенција запривредне регистре према примени члана 594. новог Закона о привредним друштвима све радње које које нису преведене у Агенцију за привредне регистре 01. фебруара избрисати из регистра у који су уписани.

  Наиме, превођење радњи из регистра општинских јединица локалне самоуправе у регистар Агенције за привредне регистре спроводи се од 01. јануара 2006. године, када је и престала надлежност локалне самоуправе у вођењу регистра предузетничких радњи. Већина предузетника који поседују предузетничку радњу и желе да наставе своје пословање су извршили обавезно превођење у Агенцију за привредне регистре. Ипак, постоји могућност да одређени предузетници нису извршили превођење радње у АПР и поред тога што је предузетничка радња активна и у намери су да је задрже. Из тог разлога Општинска управа подсећа предузетнике на обавезу превођења радње у АПР, коју власници радње могу извршити и на шалтеру бр. 8 услужног центра Општинске управе.