Get Adobe Flash player
Филтер
 • ОТВОРЕН ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

  Адаптацијом и реновирањем старог вртића у насељу Колонија, локална самоуправа  уз помоћ Министарства за социјални рад и политику, успела  је да овај простор прилагоди онима којима је најпотребнији. Деца и омладина са инвалидитетом,  коначно су добили своје место где ће моћи да проводе време у игри и дружењу.

  “Заједничким снагама, великом упорношћу и вољом људи који раде у надлежним институцијама и невладином сектору, успели смо да добијемо дневни боравак за особе са инвалидитетом од 12 до 20 године. Шта ће ово значити, не само за нас као за локалну самоуправу, већ и за Аранђеловац, а пре свега за родитеље и кориснике дневног боравка,  видећемо временом кроз њихов рад и боравак овде“, рекла је чланица Општинског већа за просвету и социјалну политику, Александра Ракић.

  Малишани  из ПУ “Дуга”, Вујадин Васовић и Искра Миленковић  својом игром, рецитацијом и музиком, учинили су отварање дневног боравка још свечанијим и емотивнијим.

  Према речима председника општине мр Владе Гајића, отварањем  дечјег боравка Аранђеловац је  кренуо  у нову етапу развоја града и међусобне помоћи. “Локална самоуправа, министартсво и сви људи који раде у локалној самоуправи нису ту само да би представљали неку функцију  већ да учине конкретне ствари, да побољшају живот појединцу, деци и родитељима. Данас је дан када отварамо боравак који ће да донети боље у животима деце која ће овде моћи да се друже и развијају, као  и у животима њихових породица“, додао је председник Гајић .

 • НАГРАЂИВАЊЕ НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА

  Награђивање  најбољих  ђака свих основних и средњих школа, одржано је и ове  године уз присуство вуковаца, професора и представника локалне самоуправе. Ђаци генерације основних школа награђени су са 5000,00 динара и енциклопедијом „Историја Срба“, док су најбољи ђаци средњих школа добили комплет књига и новчану награду од 8000,00 динара.

  „Све оно што сте до сада уложили јесте  труд који сте уложили пре свега за вас, за ваше најближе али и труд који сте уложили за Аранђеловац. Желим да се захвалим  вашим професорима, директорима и свима који су заједно са вама радили на том успеху и допринели да ваш успех, а ја бих рекао и наш заједнички успех, буде још већи и успешнији“, рекао је председник Општине мр Влада Гајић.

  Присутне је, Шопеновом композицијом за клавир  „Мазурка Б дур, Опус 7“ поздравио  и Матија Бошковић, ученик основне музичке школе „Петар Илић“.

  Општина Аранђеловац је ђака генерације на нивоу основних школа, Милицу Бошковић, наградила са 10 000 динара, док је ђака генерације на нивоу средњих школа, Слађана Кантара наградила са 20 000 динара. Поклоне је уручио председник Општине мр Влада Гајић.

 • РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „26. ЈУЛИ“

  Комисија за награде и признања општине Аранђеловац, обавештава правна и физичка лица да предлоге за награду „26. јул“, која се додељује поводом  Дана општине, могу поднети до 12. јула 2012. године.

  Награда ''26. јул'' додељује се за изузетно успешне резултате у области науке и проналазаштва, привреде, друштвених деланости, предузетништва, уметности, спорта и других друштвено корисних делатности који су од посебног значаја за општину Аранђеловац.

  Награђују се правна и физичка лица чије је седиште односно пребивалиште на територији општине Аранђеловац.

  Предлог мора бити у писаном облику и образложен, а може се доставити непосредно на писарницу oпштине или поштом на адресу: Скупштина општине Аранђеловац, Венац слободе 10, 34300 Аранђеловац.

  Сви заинтересовани детаљније се могу  распитати позивом на број 713-886 и 701-078, сваким радним даном од 7.30 до 15.30 часова. Контакт особа је Миленко Јовановић, секретар Скупштине општине.

 • II ФЕСТИВАЛ ИСТОРИЈСКЕ ДРАМЕ

  Други фестивал историјске драме одржаће се од 19. до 23. јуна на градском тргу општине Аранђеловац, где ће Аранђеловчани имати прилику да се упознају са стваралаштвом значајних српских драмских и позоришних уметника. Публикације које се тематски односе на Први српски устанак, најзнаменитије политичке и државне личности 19. века у Србији биће приказане кроз  позоришне представе и књижевне вечери.

  Концепт манифестације има културолошки значај, јер се заснива на очувању историјских и традиционалних вредности српског народа, на идеји да се богато искуство искаже кроз уметничку и кроз научну форму. Организатор манифестације је Фонд ''Први српски устанак'', уз  подршку Општине Аранђеловац.

  У оквиру програма биће представљене монодрама „Повратак краљице Марије Карађорђевић“, представа „Дизало у лифту“ ,  књига „Први српски устанак у слици и речи“, као и значајне чињенице о животу и делу Илије Гарашанина.

 • СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

  Светски дан добровољних давалаца крви, 14. јун обележен је данас у Црвеном крсту Аранђеловац. Том приликом, уручена су признања вишеструким добровољним даваоцима крви за 35-и, 50-и, 75-и и 100-и пут дату крв. Даваоцима су уручена признања од стране Црвеног крста Србије и поклони општине Аранђеловац које је уручила чланица Општинског већа за социјалну политику, Александра Ракић. Признања је добило 21 добровољни давалац крви.

 • ЕЛЕКТРОНСКА УПРАВА У ОПШТИНИ АРАНЂЕЛОВАЦ

  Општина Аранђеловац  је на својој веб-страници www.arandjelovac.rs уз помоћ Електронске Управе, омогућила грађанима да брже, ефикасније и уз мање стреса обаве послове везане за државну администрацију.

  Са циљем да се скрати пут до докумената, редови испред шалтера и побољша комуникација са локалним органима, Општина Аранђеловац обезбедила је  могућност грађанима да се од куће информишу о потребним документима и да на најлакши и најбржи начин дођу до истих.

  Идеја пројекта еУправа јесте да грађани могу на једном месту да сазнају како изгледа процедура за прибављање докумената, који су кораци, потребни папири, где их могу наћи и како најбрже да обаве тај посао. Такође, ту су и потребни обрасци који се могу преузети директно са портала, а док се наручена документа могу доставити на кућну адресу или преузети на шалтерима бр. 3. и 4. у Услужно-информативном центру општине Аранђеловац.

  Поред пројекта Е-Управе, општина Аранђеловац покренула је и пројекат „Контакт центар“, чија је сврха да Аранђеловчани путем позива на број, смс-а или електронске поште могу изнети своје проблеме, примедбе и предлоге. Сви захтеви  ће  бити директно прослеђени институцијама и Одељењима под чијом су надлежношћу, а грађани ће добити тражени одговор у року од 48 сати. У постуку је израда програма за „Контакт центар“.

 • СТУДИЈСКА ПОСЕТА ПМФ-А ОПШТИНИ АРАНЂЕЛОВАЦ

  Студенти Природно-математичког факултета у Крагујевцу, у оквиру предмета Методика наставе математике,  посетили су Општину Аранђеловац као пример добре праксе. Циљ посете био је упознавање студената са функционисањем система на локалном нивоу кроз разговоре и увиде у сарадњу локалне самоуправе и школа, као и упознавање са функционисањем школе као система у ОШ "Илија Гарашанин" и ЕУШ "Слободан Минић".

  Председник општине мр Влада Гајић, том приликом истакао  је да је веома важна заједничка сарадња и добар однос између локалне самоуправе и школа. „Наш циљ је да створимо што квалитетнију омладину, што боље људе и студенте који ће сутра завршавати факултете“, додао је Гајић.

  У оквиру посете студенти су презентовали семинарске радове на тему "Школа као субјект образовања".