Get Adobe Flash player

РТВ Шумадија

Освртом у назад,  пут и развој Радио “ Шумадије” имао је узлазну путању, од самог почетка појављивања, далеког маја 1972 године, о чему сведоче бројна признања стручног, друштвеног и јавног мњења. Таквим оценама допринела је у првом реду уређивачка политика гласила, која је кроз специфичне емисије гајила све оно што је добро и примерно и указивала на слабости којих је увек у сваком окружењу и од којих нису имуни ни појединци ни институције.

Оглашавајући се истином, поштујући кодекс професије Радио “Шумадија” је придобијала симпатије и “чврсто” држала око себе слушаоце, који су били најбољи показатељ, колико се Радио слуша и чује.
Од самог почетка, емисије које су третирале политику, привреду, образовање, здравство, културу и спорт па до садржаја забавно-рекреативног програма који су такође имали и специфична обележја и препознатљивост, са слушатељством је остварен контакт и више од тога. Слушаоци Радио „ Шумадији” верују.

Анкете које је тада водио Истраживачки центар за медије при РТС-у, а које је потписивао господин Плавшић, потврђују да је Радио „Шумадија” стожер информисања на овом подручју, а због добре чујности и шире.

Све је то била и обавеза да се стваралачки ради и да ангажовано новинарство буде водиља.
Ова медијска кућа од 1997 год. обогаћена је Телевизијским програмом.Тако снажна медијска подршка свим друштвено економским активностима на аранђеловачком подручју допринела су неограниченим поверењем свих у ту медијску кућу које је и данас присутно, иако је у међувремену битно измењена структура ЈПИ „ШУМАДИЈА”