Get Adobe Flash player

Ради се за опстанак села

Велика акција пролећних радова настављена је у Месној заједници Мисача.

Спортски терен поред основне школe, који је био потпуно запуштен, пресвучен је новом подлогом, а приватна компанија "Ива процесна опрема" донирала је конструкцију и кошеве. Општина Аранђеловац је обезбедила да терен буде ограђен и осветљен, што ће бити завршено у наредним данима. На тај начин омогућиће се много бољи услови за децу у овом селу наше општине. Поред спортског терена, асфалт је постављен и на коловозним саобраћајницама у МЗ Мисача.

Председник општине Бојан Радовић са сарадницима обишао је радове и истакао да ће локална самоуправа наставити са великим улагањима у развој села и у наредном периоду.

Јединствено против вршњачког насиља

Центар за истраживање јавних политика у сарадњи са народним послаником Милосавом Милојевићем и представницима локалне самоуправе организовао је трибину у циљу спречавања вршњачког насиља у просторијама средње Техничке школе "Милета Николић". На јавном часу ђацима и осталим окупљенима обратио се народни посланик Милосав Милојевић, који је истакао важност заједничког решавања проблема:

Опширније...

Oбука 17. јун - сезонски радници

У оквиру пројекта  Повећање прилика за запошљавање сезонских радника”  Национална алијанса за локални економски развој- НАЛЕД и Општина Аранђеловац организују обуку послодаваца из области пољопривреде. 

Том приликом биће представљени нови законски оквири и електронски систем за пријављивање сезонских радника у пољопривреди односно портал    www.sezonskiradnici.gov.rs.

Позивају се послодавци који ангажују сезонске раднике: предузетници, представници привредних друштава и регистрована пољопривредна газдинства, да присуствују овој обуци.

 Учешће на обуци је бесплатно.

Обука ће се одржати у понедељак, 17 јуна од 11 часова у Малој сали општинске управе Аранђеловац.

 

Кока-Кола подршка младима

Град Аранђеловац је донео одлуку да подржи и активно учествује у националном пројекту ’’Кока-Кола подршка младима’’ који младима у Србији од 18 до 30 година омогућава да унапреде своје личне и професионалне вештине како би лакше дошли до посла.

Опширније...

Дан државности у Орашцу

Централна церемонија Сретењских свечаности одржана је данас у Орашцу уз присуство премијерке Републике Србије Ане Брнабић, председнице Републике Српске Жељке Цвијановић, највиших државних и локалних функционера, црквених великодостојника и великог броја грађана. Председник општине Бојан Радовић дочекао је госте и премијерке Републике Србије и Републике Српске.

 

Опширније...

СТАРО ЗДАЊЕ УСКОРО ОПШТИНСКО!!!

Историјски договор са данашњег састанка - нашем граду и свим Аранђеловчанима враћа се оно што им припада.

Постигли смо велики договор. Хотел Старо Здање ће први пут у својој историји постати власништво свих грађана Аранђеловца. Нема деобе парка, нема ограда, враћамо дворац Обреновића његовим истинским власницима - Аранђеловчанима, рекао је Бојан Радовић.

Опширније...

Хотели добили новог власника!

Историјски дан за развој туризма у Аранђеловцу. Хотели Старо здање и Шумадија данас су добили новог власника. Купац је наш суграђанин Радован Милојевић, власник приватне компаније "Стублина д.о.о.".

Очекује се у најскорије време да почне припрема планске и пројектне документације како би постојећи објекти што пре били враћени у функцију.

Напокон је решено вишегодишње питање решавања статуса хотела у парку Буковичке бање.

Надамо се да ће ускоро симболи Аранђеловца поново блистати пуним сјајем за понос свих становника и туриста нашег града. Након улагања у обнову парка која увелико траје, на овај начин започиње и званично ново поглавље потпуне обнове туризма у Аранђеловцу и повратка на златне године блиставе прошлости.

Честитамо новом власнику господину Радовану Милојевићу и уверени смо да ће објекти бити лепши него икада раније.

Нека је срећно!

Живео Аранђеловац!