Get Adobe Flash player

СОС БРОЈ 066/889-20-15

2. СЕДНИЦА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

ОПШТИНЕ АРАНЂЕЛОВАЦ

На Седници која је одржана 21.11.2018. године, у малој сали Скупштине општине Аранђеловац, са почетком у 12 сати донети су битни закључци у даљој борби за безбеднији Аранђеловац:

 

Доношење Одлуке о увођењу СОС броја.

-У сарадњи са Полицијском управом у Крагујевцу обезбеђен је СОС број на који ће свако моћи анонимно да пријави било коју радњу за коју сматра да представља извршење неког кривичног дела. СОС број је 066/889-20-15.

Доношење Решења о формирању радне групе за превенцију болести зависности, наркоманије и малолетничке деликвенције.

-Савет за безбедност формирао је Радну групу за превенцију болести зависности, наркоманије и малолетничке деликвенције и договорено је да ће исту чинити:

-2 представника Здравственог центра Аранђеловац ( психијатар и психолог по струци );

-1 представник Центра за социјални рад ( психолог по струци )

-1 представник Угружења за друштвени развој „Ја сам за“ ( психолог по струци )

-1 представник ПС Аранђеловац

-1 представник Основног суда у Аранђеловцу

-1 представник Основног јавног тужилаштва у Аранђеловцу

-1 представник Прекршајног суда у Аранђеловцу

-1 представник грађана

-3 представника ђачких парламената средњих школа

Такође, у вези са формирањем радне групе донет је Закључак да се направи и Центар за едукацију младих, који ће се бавити свим проблемима младих и саветовањима у којима ће радити стручна лица а не само проблемима болести зависности и наркоманије.

Покретање иницијативе МУП-а за

подизање ПС у Аранђеловцу у ранг прве категорије.

-Једногласнио је усвојена иницијатива да се од МУП-а затражи да се Полицијска станица у Аранђеловцу подигне у ранг прве категорије, чиме би се обезбедио већи број полицајаца у ПС у Аранђеловцу, а сами тим и неопходно људство у својству школских полицајаца.

У наредним данима биће донете и званичне одлуке које су усвојене на седници Савета за безбедност.

Share

Додај коментар

Молимо прочитајте следеће упутство пре слања коментара:

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију неће бити објављени. Коментари који садрже оптужбе других особа за почињено кривично дело не објављујемо. Мишљења изнешена у коментарима су приватна и не представљају ставове уредника сајта.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте у објављеним вестима не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику вести и на томе се захваљујемо.

Молимо вас да обратите пажњу на правописну и граматичку исправност коментара које шаљете, предност ће имати коментари који су написани без правописних и граматичких грешака. Од читалаца очекујемо да коментаришу вест и изнесу своје мишљење у погледу објављене вести.

Општина Аранђеловац задржава право избора коментара који ће бити објављени.


Сигурносни код
Освежи