Get Adobe Flash player

ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА "УНАПРЕЂЕЊЕ УПРАВЉАЊА ЈАВНИМ ФОНДОВИМА У ОПШТИНИ АРАНЂЕЛОВАЦ" ФИНАНСИРАНОГ ИЗ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Општина Аранђеловац од 25. марта 2011. спроводи пројекат  “Унапређење управљања јавним фондовима у општини Аранђеловац”, који се финансира из EXCHANGE 3 програма Европске комисије. Програмом EXCHANGE 3 руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО). С обзиром да је EXCHANGE 3 усмерен на увођење ЕУ модела у функционисање и побољшање капацитета и ефикасности локалних самоуправа у Србији, Општина Аранђеловац ће управо увођењем новог система управљања јавним финансијама допринети  остварењу наведених циљева.

У току је завршетак имплементације новог софтвера за финансијско управљање општнским фондовима у складу са препорукама и стандардима ЕУ, који је за потребе овог пројекта развила софтверска компанија Effecta Solutions. Ускоро почиње и едукација запослених и подизање капацитета (људских и техничких) у области савременог управљања финансијама, као и промоција нових процедура и модела финансијског управљања. Око стотину запослених у јавним предузећима ће бити обучено како за коришћење новог софтвера, тако и у вези са новим процедурама и ефикаснијим управљањем јавним фондовима – свако у својој установи. Едукацију запослених ће радити сертификовани стручњаци у области финансијског менаџмента из ’’Института за економику и финансије’’.

Пројекат се завршава у мају текуће године, када ће нови систем управљања буџетом и јавним финансијама бити и промовисан и ’’пуштен у рад’’. Менаџмент и грађани општине Аранђеловац ће по завршетку овог пројекта имати модеран систем управљања буџетом и јавним финансијама који ће бити транспарентан за све директне и индиректне кориснике (градску управу, комунална предузећа, образовне институције, здравствене установе, привредне субјекте , МСП, невладин сектор итд.).

Share

Додај коментар

Молимо прочитајте следеће упутство пре слања коментара:

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију неће бити објављени. Коментари који садрже оптужбе других особа за почињено кривично дело не објављујемо. Мишљења изнешена у коментарима су приватна и не представљају ставове уредника сајта.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте у објављеним вестима не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику вести и на томе се захваљујемо.

Молимо вас да обратите пажњу на правописну и граматичку исправност коментара које шаљете, предност ће имати коментари који су написани без правописних и граматичких грешака. Од читалаца очекујемо да коментаришу вест и изнесу своје мишљење у погледу објављене вести.

Општина Аранђеловац задржава право избора коментара који ће бити објављени.


Сигурносни код
Освежи