Get Adobe Flash player

МИНИСТАР ДУШАН ПЕТРОВИЋ У АРАНЂЕЛОВЦУ

Министар Душан Петровић и председник општине Аранђеловац, мр Влада Гајић  обишли су  данас фабрику за прераду пијаће воде која представља најважнији пројекат који се реализује у нашој општини, у последњих  двадесет година.

Према речима министра Петровића, Министарство пољопривреде у целој Србији помаже различите радове који се односе на водоснабдевање. „У Аранђеловцу се ради на једној капиталној ствари која ће на најбољи могући начин и са најбољом могућом технологијом, обезбедити воду  најбољег кавлитета  за преко 14000 домаћинстава и све оне који  воду троше у привредном процесу“, рекао  је министар Петровић.

Укупна вредност пројекта износи 2,2 милиона евра, од којих је Дирекција за воде Републике Србије уложила 1,5 милиона, док је остатак средстава издвојен из општинског буџета. Изградња постројења за прераду пијаће воде започела је у марту 2011. године а план завршетка радова је 01. јун 2012.

Председник Гајић је приликом обиласка фабрике, истакао да нови систем прераде воде предвиђа најсавременије методе  као што је озонизација и ултравиолетна  дезинфекција, као и најсавременији систем филтрирања и хлорисања воде. Поред квалитетне пијаће воде добићемо и проширење капацитета фабрике на 300 l/s, који ће задовољити потребе Аранђеловчана за наредних 30 година.

У току своје посете, министар Петровић заједно са представницима локалне самоуправе, обишли су и сеоско домаћинство Милијановића у Раниловићу. Миломир и Мирјана Милијановић, за свој повратак на село и бављење  пољопривредом одлучили су се 2008. године када су обоје остали без посла услед економске кризе. Средства за покретање сеоског домаћинства подигли су код Комерцијалне банке и сада као највећи произвођачи млека у овом селу поседују 25 крава и обрађују 30 ha земље. Општина Аранђеловац овој породици помогла је код узимања кредита за набавку стоке и изградњу објекта, тако што је преузела да плати сву камату на износ  кредита. 

Приликом обиласка завршних радова на тржном центру Фортуна у Аранђеловцу, наглашено је да је то објекат који заиста испуњава све стандарде савремене трговине, који ће се простирати на 6.000 метара квадратних, а чије се отварање очекује половином маја.

Нови објекат трговинске куће „Фортуна“ значајан је не само са аспекта запошљавања 100 становника Аранђеловца, већ и у смислу побољшања туристичког садржаја и показатеља да конкуренција постоји у српској трговини и то у Аранђеловцу.

Share

Додај коментар

Молимо прочитајте следеће упутство пре слања коментара:

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, расну и националну мржњу као и нетолеранцију неће бити објављени. Коментари који садрже оптужбе других особа за почињено кривично дело не објављујемо. Мишљења изнешена у коментарима су приватна и не представљају ставове уредника сајта.

Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте у објављеним вестима не објављујемо, али ће бити прослеђени уреднику вести и на томе се захваљујемо.

Молимо вас да обратите пажњу на правописну и граматичку исправност коментара које шаљете, предност ће имати коментари који су написани без правописних и граматичких грешака. Од читалаца очекујемо да коментаришу вест и изнесу своје мишљење у погледу објављене вести.

Општина Аранђеловац задржава право избора коментара који ће бити објављени.


Сигурносни код
Освежи